• Dobrodošli!

  Na naši šoli si mladim prizadevamo ponuditi kakovostno izobraževanje in jih vzgojiti v odgovorne, samostojne osebnosti, ki bodo motivirane za sprejemanje novih znanj in izzivov. Trudimo se ustvarjati delovno, a hkrati sproščeno vzdušje. Preberi več
 • Zakaj je vpis na Gimnazijo Moste dobra odločitev?

  Juhej! Tu je novo, prav posebno spletno mesto za bodoče dijake, ki se nam bodo pridružili v naslednjem šolskem letu.

  Moste. Več kot gimnazija!
  Preberi več
 • Stoletnica

  Na Gimnaziji Moste smo 22. septembra 2014 s slovesno prireditvijo počastili 100-letnico stavbe.

  Preberi več
 • Matura 2016

  Na letošnji maturi so kandidati desegli skoraj 87 % uspeh. Štirje kandidati so dosegli 24 točk in več.

  Čestitamo!
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4

Knjižnica vodi tudi učbeniški sklad, prek katerega si lahko dijaki izposodijo učbenike. Za izposojo učbenikov se zaračunava enotna izposojevalnina, ki bo v šolskem letu 2016/2017 znašala 1/3 maloprodajne cene najcenejšega kompleta. Le-ta se bo plačala preko položnice (ki jo boste prejeli po e-pošti ali klasični pošti) v enem obroku pred začetkom šolskega leta. V primeru izpisa, dijakom ne vračamo izposojevalnine. V kolikor se dijak vpiše na šolo sredi šolskega leta, plača celotno izposojevalnino. Dijaki, ki ponavljajo letnik, vrnejo izposojeno gradivo v knjižnico in se ponovno prijavijo za izposojo. Vsi pravočasno prijavljeni dijaki bodo dobili komplete učbenikov. Dijaki vrnejo učbenike pred podelitvijo spričeval ob koncu pouka. Tisti dijaki, ki ne bodo pravočasno vrnili učbenikov iz preteklega leta, ne bodo prejeli učbenikov za prihodnje leto.

Cena učbeniškega kompleta za šolsko leto 2016/17 znaša 53,93 EUR za 1. l - 3. l. in 19,65 EUR za 4. l. Dijaki oziroma starši dijakov, ki bodo vrnili uničene učbenike, bodo morali plačati razliko do polne cene novega učbenika.

Novost: Učbeniški sklad na voljo tudi za 4. letnike.

Bodoči dijaki 1. letnikov dobijo ob vpisu položnico in naročilnico za učbeniški komplet iz učbeniškega sklada. Naročilnico izpolnijo in jo takoj vrnejo. Položnico obdržijo in jo plačajo do 15. julija.

Bodoči dijaki 2., 3. in 4. letnikov se prijavijo na učbeniški sklad elektronsko, v terminu od petka, 10. 6. 2016 do ponedeljka, 20. 6. 2016, preko sledeče povezave:

Prepozno prispelih prijavnic ne bomo upoštevali! Posameznih učbenikov si ni mogoče izposojati.

Dijaki oziroma starši dijakov, ki bodo vrnili uničene učbenike, bodo morali plačati razliko do polne cene novega učbenika.

Dijaki prejmejo učbenike iz učbeniškega sklada zadnji teden avgusta po posebnem razporedu. Dijaki 1., 2., 3. in 4. letnikov lahko dvignejo učbenike iz učbeniškega sklada samo z dokazilom o plačilu.

 Za dodatna pojasnila lahko pišete na e-naslov: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

Seznami učbenikov za š. l. 2016/17

V priponkah so seznami. Na njih so posebej označeni učbeniki, ki so na voljo v učbeniškem skladu.

Skrbnica učbeniškega sklada: Katarina Jesih Šterbenc


© 2014 Gimnazija Moste | Izdelava spletnih strani: Kreatik.si