V petek, 6. 12. 2019, se je na Gimnaziji Moste odvijalo državno tekmovanje iz kemijskega poskusa za osnovnošolce z naslovom »Z reakcijami v mavrični svet kemije«, ki smo jih organizirali v okviru Enote za raziskave, razvoj, razvijanje ustvarjalnosti in inovacije.

Na tekmovanje se je letos prijavilo 95 učencev in 34 mentorjev s 39 kemijskimi poskusi, ki bodo zbrani v zborniku. Glavni namen tekmovanja je razvijanje raziskovalnega duha, ki jih bo v življenju vodil skozi izzive in pomagal na poti odkrivanja še nepoznanega.

Rezultati izbirnega tekmovanja se nahajajo v priponki pdfRezultati izbirnega tekmovanja 2019.

Državnega tekmovanja se je udeležilo 20 najboljših poskusov. Rezultate si lahko ogledate v priponki pdfRezultati državnega tekmovanja 2019.

Podelili smo 7 zlatih priznanj in 13 srebrnih priznanj ter nagrado za najbolj zabavno izveden poskus, dve priznanji za najbolj izviren poskus, za najboljšo strokovno razlago poskusa in za najboljši opis poskusa v pdfzborniku.

loader

Gimnazija Moste

Gimnazija Moste
Zaloška 49, 1000 Ljubljana
Tajništvo: 01 547 41 00
Zbornica: 01 547 41 13


Davčna št.: 79887520
Matična št.: 5084318
www.gimoste.si

Instagram 

 

Piškotki

Za pravilno delovanje in namene izboljševanja spletne strani uporabljamo na njej piškotke. Več o piškotkih, ki jih uporabljamo na spletni strani si lahko preberete na naslovu: http://www.gimoste.si/gim/piskotki.

Več o piškotkih na strani

EU Direktiva o piškotkih

Zavrnili ste uporabo piškotkov na tej spletni strani. Svojo odločitev lahko spremenite.

Sprejeli ste uporabo piškotkov na tej spletni strani. Svojo odločitev lahko spremenite.

sosC cbeduroam bZS bMednarodno priznanje za mlade