Na Gimnaziji Moste so od 27. do 29. marca potekali projektni dnevi, na katerih smo obravnavali domače mesto z očmi umetnikov, naravoslovcev in družboslovcev.

Delo dijakov prvih letnikov smo združili pod skupnim naslovom Ljubljana kot jo doživljajo dijaki. Cilj je bil, da dijaki spoznajo zgodovinske, družbene, geografske in kulturne značilnosti Ljubljane. Na podlagi izdelanih projektnih nalog bo izšel vodnik po Ljubljani od dijakov za dijake!

Drugi letniki so opazovali Ljubljano z očmi naravoslovcev. Pripravili so raziskovalne naloge na temo okoljskih problemov v Ljubljani. Določali so onesnaženost zraka s trdnimi delci in onesnaženost Koseškega bajerja, iskali strategije, kako biti energetsko učinkoviti, merili s pametnimi telefoni in statistično obdelali podatke o številu avtomobilov na ljubljanskih vpadnicah ob različnih urah. Cilj je bil, da bi dijakom približali naravno okolje, se preselili iz učilnic v naravo in spodbudili dijake k razmišljanju, kaj lahko pri sebi spremenijo, da izboljšajo okolje, v katerem živijo.

Naslov projektnih dni tretjih letnikov je bil Ljubljana je najlepše mesto na svetu. Cilj je bil, da dijaki pripravijo projektne naloge in predstavijo svoje podjetniške ideje, kako razširiti turistično ponudbo v Ljubljani, ki bo trajnostno naravnana in poskrbela za zdrav slog življenja ter osebnostno rast tako turistov kot meščanov.

Projektne dni smo sklenili z zaključno prireditvijo, na kateri je bila častna gostja gospa Tjaša Ficko, podžupanja Mestne občine Ljubljana, ki je nagovorila dijake, jih spodbudila k zavestnemu ravnanju z okoljem in dajanju pobud k izboljšanju kakovosti življenja v MOL ter pohvalila kakovostno projektno delo dijakov naše gimnazije. Program je vsebinsko obarval raper Rok Terkaj, znan pod umetniškim imenom Trkaj, ki je poleg glasbene popestritve pripravil nagovor za dijake, v katerem je poudaril, da je prihodnost v njihovih rokah in da imajo na voljo škarje in platno, da oblikujejo prihodnost po svojih vizijah. Hkrati jih je spodbudil, naj uresničijo sanje, saj je vse mogoče, le če so vztrajni, pogumni in imajo jasen cilj.

loader

Gimnazija Moste

Gimnazija Moste
Zaloška 49, 1000 Ljubljana
Tajništvo: 01 547 41 00
Zbornica: 01 547 41 13

Fax: 01 547 41 11
Davčna št.: 79887520
Matična št.: 5084138
www.gimoste.si

Instagram 

 

Piškotki

Za pravilno delovanje in namene izboljševanja spletne strani uporabljamo na njej piškotke. Več o piškotkih, ki jih uporabljamo na spletni strani si lahko preberete na naslovu: http://www.gimoste.si/gim/piskotki.

Več o piškotkih na strani

EU Direktiva o piškotkih

Zavrnili ste uporabo piškotkov na tej spletni strani. Svojo odločitev lahko spremenite.

Sprejeli ste uporabo piškotkov na tej spletni strani. Svojo odločitev lahko spremenite.

sosC cbeduroam berasmusPlus bZS bMednarodno priznanje za mlade Podvig cb european social found INP bSIO1 b gmsportnikLogotip Arnes MIZS ESRR