V sodelovanju z Inštitutom za trajnostni razvoj smo na Gimnaziji Moste v okviru projekta  “EAThink2015 – misli globalno, jej lokalno” izvedli delavnice državljanskega novinarstva.

Projekt je namenjen osnovnim in srednjim šolam iz 12 evropskih in 2 afriških držav, ki ga sfinancira Evropska unija. Cilj projekta je okrepiti kritično razumevanje in delovanje mladih in učiteljev glede globalnih izzivov, s posebnim poudarkom na prehranski varnosti in neodvisnosti, na trajnostnih prehranskih sistemih in malih kmetijah.

Zato smo se na delavnicah državljanskega novinarstva seznanili z novičarskimi faktorjih kot so širina vpliva, bližina, čas, znane osebe, nenavadnost, novost, konflikt in spoznavali značilnosti dobrega poročanje ter se seznanili s temami globalnega učenja in se poglobili v biotsko raznovrstnost, kjer so dijaki razpravljali o posledicah zmanjševanja biotske raznovrstnosti in kako lahko odpravimo napake človeka v ekosistemu ter si podrobno pogledali mokrišča in primere izumrle vrste živali in rastline.

Več o projektu si preberite na http://eathink2015.org/sl/

Gimnazija Moste

Gimnazija Moste
Zaloška 49, 1000 Ljubljana
Tajništvo: 01 547 41 00
Zbornica: 01 547 41 13

Fax: 01 547 41 11
Davčna št.: 79887520
Matična št.: 5084138
www.gimoste.si

 

Piškotki

Za pravilno delovanje in namene izboljševanja spletne strani uporabljamo na njej piškotke. Več o piškotkih, ki jih uporabljamo na spletni strani si lahko preberete na naslovu: http://www.gimoste.si/gim/piskotki.

Več o piškotkih na strani

EU Direktiva o piškotkih

Zavrnili ste uporabo piškotkov na tej spletni strani. Svojo odločitev lahko spremenite.

Sprejeli ste uporabo piškotkov na tej spletni strani. Svojo odločitev lahko spremenite.