• Dobrodošli!

  Na naši šoli si mladim prizadevamo ponuditi kakovostno izobraževanje in jih vzgojiti v odgovorne, samostojne osebnosti, ki bodo motivirane za sprejemanje novih znanj in izzivov. Trudimo se ustvarjati delovno, a hkrati sproščeno vzdušje. Preberi več
 • Zakaj je vpis na Gimnazijo Moste dobra odločitev?

  Juhej! Tu je novo, prav posebno spletno mesto za bodoče dijake, ki se nam bodo pridružili v naslednjem šolskem letu.

  Moste. Več kot gimnazija!
  Preberi več
 • Stoletnica

  Na Gimnaziji Moste smo 22. septembra 2014 s slovesno prireditvijo počastili 100-letnico stavbe.

  Preberi več
 • Matura 2017

  Na letošnji maturi so kandidati desegli 87 % uspeh.

  Čestitamo!
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4

V petek, 29. maja 2015 je v Smledniku potekala uradna razglasitev zmagovalcev tekmovalnega dela kampanje Pozor(!)ni za okolje, v katerem je Gimnazija Moste dosegla prvo mesto za organizacijo EKOdneva.

Čestitamo vsem, ki so pripomogli, da je dogodek uspel, od ekoninj (Dajla Dedić, Belma Hodžić, Adnan Husagić, Eva Jančič, Kaja Šoštarec, Ajda Topič, Nina Žvab) do mentorice mag. Mojce Orel in somentorja Bojana Golca.

Povzeto po sporočilu za javnost

Zmage so se razveselili tudi dijaki Gimnazije Moste. Skupaj z mentorico mag. Mojco Orel so namreč organizirali najboljši EKOdan, na kar so, po besedah Orlove, ponosni: »Zmaga na tako pomembnem tekmovanju je za našo šolo dokaz, da ubiramo pravo smer pri dvigovanju zavesti dijakov, učiteljev in širše množice o skrbi za okolje in odgovornem ravnanju z njim.« Izvedba EKOdneva Gimnazije Moste je bila izjemno domišljena, saj so dijake k sodelovanju spodbujali prek dodatnih natečajev, v svoj projekt pa so vključili tudi partnerske organizacije in medije. »Trudili smo se, da naše delo prikažemo čim bolj razgibano, duhovito in veselo – skozi oči dijakov,« je povedala Kaja Šoštarec, EKOninja z Gimnazije Moste.

Po razglasitvi so izvedli tudi mini talk show, v katerem so nastopili zmagovalci tekmovalnega dela kampanje. Dajla Dedić in Adnan Husagić sta suvereno zastopala našo gimnazija in podrobno opisala delo ekoninj in izvedbo ekodneva.

Po pogovoru je potekal kviz EKO VSEVED, kjer se je naša ekoninja Eva Jančič odlično odrezala, odgovorila je pravilno na vseh 10 vprašanj o ogljičnem odtisu in si prislužila nagrado.

Z zaključnim dogodkom se izteka že peto leto kampanje Pozor(!)ni za okolje, katere pobudnik je družba Goodyear Dunlop Sava Tires. V letošnjem šolskem letu je v kampanji sodelovalo 60 partnerskih organizacij, med katerimi je bilo kar 32 srednjih šol, podpirata pa jo tudi Ministrstvo za okolje in prostor ter Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano.

Več o tekmovalnem delu in o zmagovalcih si lahko preberete v osebni izkaznici projekta, kot tudi na spletni strani http://www.pozornizaokolje.si/ in Facebook strani kampanje http://www.facebook.com/pozorni.za.okolje.

 

 


© 2014 Gimnazija Moste | Izdelava spletnih strani: Kreatik.si