• Dobrodošli!

  Na naši šoli si mladim prizadevamo ponuditi kakovostno izobraževanje in jih vzgojiti v odgovorne, samostojne osebnosti, ki bodo motivirane za sprejemanje novih znanj in izzivov. Trudimo se ustvarjati delovno, a hkrati sproščeno vzdušje. Preberi več
 • Zakaj je vpis na Gimnazijo Moste dobra odločitev?

  Juhej! Tu je novo, prav posebno spletno mesto za bodoče dijake, ki se nam bodo pridružili v naslednjem šolskem letu.

  Moste. Več kot gimnazija!
  Preberi več
 • Stoletnica

  Na Gimnaziji Moste smo 22. septembra 2014 s slovesno prireditvijo počastili 100-letnico stavbe.

  Preberi več
 • Matura 2017

  Na letošnji maturi so kandidati desegli 87 % uspeh.

  Čestitamo!
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4

Prejšnji teden nas je obiskal naš nekdanji dijak Jure Šutar. Danes je uspešen študent prestižne univerze v Koreji.

jure


Jure Šutar je eden tistih dijakov, ki so si vedno zastavljali visoke cilje. Po končani gimnaziji in uspešno opravljeni maturi na Gimnaziji Moste se je vpisal na Ekonomsko fakulteto v Ljubljani, smer mednarodno poslovanje. Vsa predavanja in preverjanja znanja so potekala v angleščini in Jure prizna, da ni bilo lahko. Zaradi nepoznavanja strokovnih izrazov in drugačnega načina dela, se je v prvem semestru spopadal z manjšimi težavami, vendar z upanjem in močno voljo premagal tudi to oviro.

V drugem letniku je začel premišljevati o nadaljevanju študija v tujini – izmenjavi – in začel iskati primerno univerzo. Kot ambiciozen in uspešen študent je dobil priložnost opravljanja dvojne diplome, med tremi možnostmi je izbral – UNIVERZO V KOREJI!

jure2

Z bratom sta dobila štipendijo in se kot prva Slovenca podala v Gwangju, 1,5 milijonsko mesto, kjer študirajo študentje iz celega sveta. Jezik je na začetku predstavljal oviro v vsakdanjem sporazumevanju, vendar se je Jure hitro znašel in v enem letu opravil izpite s povprečno oceno 10!

Pravi, da mu je študij v tujini odprl vrata – že zdaj mu ponujajo službe, vendar Jure vztraja in želi v Koreji opraviti še magisterij. Trenutno čaka na odgovor prestižne univerze v Seulu (25 milijonsko mesto), priložnost, ki jo dobi le en študent iz Slovenije.

Ko poslušamo njegovo izpoved o študiju in izkušnjah, ne moremo mimo tega, da ga ne bi občudovali, kako motiviran in prizemljen je in s kakšno vnemo govori o znanju, za katerega pravi, da je v Koreji vrednota.

Če povzamem njegove besede – NIČ NI NEMOGOČE, SAMO UPATI SI JE TREBA, VERJETI VASE IN VZTRAJATI! In še to: Če ima človek jasno zastavljene cilje, je učenje veliko lažje.

Držimo pesti, da se mu izpolnijo sanje in bo prihodnje leto postal študent poslovne šole Yonsei v Seulu, hkrati pa upamo, da bo s svojo zgodbo navdihnil mlade, da bodo spoštovali znanje in verjeli v svoje sposobnosti.

Zapisala: Katja Vidmar

 


© 2014 Gimnazija Moste | Izdelava spletnih strani: Kreatik.si