• Dobrodošli!

  Na naši šoli si mladim prizadevamo ponuditi kakovostno izobraževanje in jih vzgojiti v odgovorne, samostojne osebnosti, ki bodo motivirane za sprejemanje novih znanj in izzivov. Trudimo se ustvarjati delovno, a hkrati sproščeno vzdušje. Preberi več
 • Zakaj je vpis na Gimnazijo Moste dobra odločitev?

  Juhej! Tu je novo, prav posebno spletno mesto za bodoče dijake, ki se nam bodo pridružili v naslednjem šolskem letu.

  Moste. Več kot gimnazija!
  Preberi več
 • Stoletnica

  Na Gimnaziji Moste smo 22. septembra 2014 s slovesno prireditvijo počastili 100-letnico stavbe.

  Preberi več
 • Matura 2017

  Na letošnji maturi so kandidati desegli 87 % uspeh.

  Čestitamo!
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4

Dijakinje in dijaki Gimnazije Moste so tudi v tem šolskem letu (2016/2017) sodelovali v projektu Planetu Zemlja prijazna šola/vrtec. To je projekt, ki poteka pod okriljem društva Planet Zemlja in pomaga pri ohranjanju naravnega, kulturnega in nacionalnega izročila Slovenije, razvija zdravo samopodobo posameznika ter spoštljiv in odgovoren odnos človeka do okolja in narave.

V mesecu oktobru sta nas obiskali predstavnici z Zveze prijateljev mladine Ljubljana Moste –Polje in nam predstavile vse možne oblike dobrodelnost. Čeprav že nekaj let sodelujemo v programu botrstvo, so se dijaki odločili, da bodo pomagali tudi z zbiranjem hrane in šolskih potrebščin. Do decembra se je že kar nekaj nabralo in dijaki so vse zbrano odnesli na sedež Zveze prijateljev mladine Ljubljana Moste – Polje.

V mesecu decembru so dijakinje in dijaki 1.letnika izvedli delavnico »Karavana varne kemije«, kjer so se naučili izdelati naravna mila in pralne praške, kot so jih včasih delale naše babice. Bili so zelo zadovoljni s lastnoročno izdelanimi, dišečimi , telesu in okolju prijaznimi mili.

V mesecu februarju so dijaki 2.A razreda začeli s projektno nalogo »Energetsko učinkovita soseska junior«. Po uvodnem predavanju in razlagi, kako uporabiti aplikacijo za izračun ogljičnega odtisa, so izračunali, kakšen je njihov ogljični odtis v mesecu marcu, kako je energetsko učinkovito njihovo stanovanje oz. hiša in kako lahko še zmanjšajo svoj ogljični odtis ter s tem pripomorejo k varovanju narave.

Vse projekte so dijakinje in dijaki z veseljem in dobro opravili in se s tem tudi veliko naučili. Tako smo tudi letošnji natečaj Planetu Zemlja prijazna šola – vrtec uspešno opravili.

karavana


© 2014 Gimnazija Moste | Izdelava spletnih strani: Kreatik.si