• Dobrodošli!

  Na naši šoli si mladim prizadevamo ponuditi kakovostno izobraževanje in jih vzgojiti v odgovorne, samostojne osebnosti, ki bodo motivirane za sprejemanje novih znanj in izzivov. Trudimo se ustvarjati delovno, a hkrati sproščeno vzdušje. Preberi več
 • Zakaj je vpis na Gimnazijo Moste dobra odločitev?

  Juhej! Tu je novo, prav posebno spletno mesto za bodoče dijake, ki se nam bodo pridružili v naslednjem šolskem letu.

  Moste. Več kot gimnazija!
  Preberi več
 • Stoletnica

  Na Gimnaziji Moste smo 22. septembra 2014 s slovesno prireditvijo počastili 100-letnico stavbe.

  Preberi več
 • Matura 2017

  Na letošnji maturi so kandidati desegli 87 % uspeh.

  Čestitamo!
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4

Na Gimnaziji Moste so od 27. do 29. marca potekali projektni dnevi, na katerih smo obravnavali domače mesto z očmi umetnikov, naravoslovcev in družboslovcev.

Delo dijakov prvih letnikov smo združili pod skupnim naslovom Ljubljana kot jo doživljajo dijaki. Cilj je bil, da dijaki spoznajo zgodovinske, družbene, geografske in kulturne značilnosti Ljubljane. Na podlagi izdelanih projektnih nalog bo izšel vodnik po Ljubljani od dijakov za dijake!

Drugi letniki so opazovali Ljubljano z očmi naravoslovcev. Pripravili so raziskovalne naloge na temo okoljskih problemov v Ljubljani. Določali so onesnaženost zraka s trdnimi delci in onesnaženost Koseškega bajerja, iskali strategije, kako biti energetsko učinkoviti, merili s pametnimi telefoni in statistično obdelali podatke o številu avtomobilov na ljubljanskih vpadnicah ob različnih urah. Cilj je bil, da bi dijakom približali naravno okolje, se preselili iz učilnic v naravo in spodbudili dijake k razmišljanju, kaj lahko pri sebi spremenijo, da izboljšajo okolje, v katerem živijo.

Naslov projektnih dni tretjih letnikov je bil Ljubljana je najlepše mesto na svetu. Cilj je bil, da dijaki pripravijo projektne naloge in predstavijo svoje podjetniške ideje, kako razširiti turistično ponudbo v Ljubljani, ki bo trajnostno naravnana in poskrbela za zdrav slog življenja ter osebnostno rast tako turistov kot meščanov.

Projektne dni smo sklenili z zaključno prireditvijo, na kateri je bila častna gostja gospa Tjaša Ficko, podžupanja Mestne občine Ljubljana, ki je nagovorila dijake, jih spodbudila k zavestnemu ravnanju z okoljem in dajanju pobud k izboljšanju kakovosti življenja v MOL ter pohvalila kakovostno projektno delo dijakov naše gimnazije. Program je vsebinsko obarval raper Rok Terkaj, znan pod umetniškim imenom Trkaj, ki je poleg glasbene popestritve pripravil nagovor za dijake, v katerem je poudaril, da je prihodnost v njihovih rokah in da imajo na voljo škarje in platno, da oblikujejo prihodnost po svojih vizijah. Hkrati jih je spodbudil, naj uresničijo sanje, saj je vse mogoče, le če so vztrajni, pogumni in imajo jasen cilj.


© 2014 Gimnazija Moste | Izdelava spletnih strani: Kreatik.si