Na dan Evrope, 9. maja, praznujemo mir in enotnost v Evropi.

Na ta dan je leta 1950 tedanji Francoski zunanji minister Robert Schuman predlagal formacijo Evropske skupnosti za premog in jeklo – SCHUMANNOVA DEKLARACIJA. To je bila prva, začetna oblika Evropske Unije, katero je predlagal Schuman v upanju, da s sodelovanjem med Francijo, Nemčijo in drugimi državami Evrope preprečimo nadaljnje konflikte in rivalstvo med Nemčijo, Francijo in drugimi državami Evrope in morebitne nadaljnje vojne. Predlagaj je novo obliko političnega sodelovanja v Evropi, ki bi zagotavljala trajni mir med narodi Evrope.

Kandidate, ki ste se prijavili na izpit iz slovenskega jezika, obveščamo, da bo izpit v torek, 4. maja, s pričetkom ob 9.uri. Učilnice bodo na dan izpita odprte od 8.30 dalje. Razpored boste tekom današnjega dne prejeli po elektronski pošti, objavljen pa bo tudi na dan izpita na oglasni deski v pritličju šole.

Opozorilo

V prostorih šole je OBVEZNA UPORABA ZAŠČITNE MASKE, tudi med pisanjem izpita.

V IZPITNEM PROSTORU NISO DOVOLJENI ELEKTRONSKI PRIPOMOČKI (mobiteli, ure, ipd.); ob prihodu jih pustite v garderobi, ki bo organizirana v šolski telovadnici.

V torek, 16. 3. 2021 je dijakinje in dijake 4. letnika naše gimnazije obiskal pisatelj in režiser Goran Vojnović, pisec letošnjega maturitetnega romana Figa. V pogovoru z njim so preživeli prijetno popoldne.

Literarni večer2 1

Fotografija je objavljena z dovoljenjem avtorja.

Dijaki Gimnazije Moste in dijaki vključeni v projekt EPAS, bodo obeležili 9. maj - dan Evrope z razpravo - srečanje preko videokonference z evropskim poslancem dr. Milanom Brglezom bo v torek, 4. 5. 2021, ob 11. uri.

Picture 1 Picture 2

 

loader

Gimnazija Moste

Gimnazija Moste
Zaloška 49, 1000 Ljubljana
Tajništvo: 01 547 41 00
Zbornica: 01 547 41 13

Fax: 01 547 41 11
Davčna št.: 79887520
Matična št.: 5084138
www.gimoste.si

 

Piškotki

Za pravilno delovanje in namene izboljševanja spletne strani uporabljamo na njej piškotke. Več o piškotkih, ki jih uporabljamo na spletni strani si lahko preberete na naslovu: http://www.gimoste.si/gim/piskotki.

Več o piškotkih na strani

EU Direktiva o piškotkih

Zavrnili ste uporabo piškotkov na tej spletni strani. Svojo odločitev lahko spremenite.

Sprejeli ste uporabo piškotkov na tej spletni strani. Svojo odločitev lahko spremenite.

sosC cbeduroam berasmusPlus bZS bMednarodno priznanje za mlade Podvig cb european social found INP bSIO1 b gmsportnik