Na podlagi 14. člena Zakona o gimnazijah (Uradni list RS, št.: 1/07- uradno prečiščeno besedilo, 68/17, 6/17- ZIO-1 in 46/19) in 10. člena Pravilnika o vpisu v srednje šole (Ur. I. št.: 30/2018) ministrica, pristojna za izobraževanje, soglaša z omejitvijo vpisa novincev v prvi letnik splošnega izobraževanja v program splošna gimnazija za šolsko leto 2022/2023 na 140 mest. Na razpisana prosta mesta se je prijavilo 162 kandidatov. V prvem krogu izbirnega postopka bomo sprejeli kandidate na 90 % razpisanih mest, 10 % pa v drugem krogu izbirnega postopka.

Pri omejitvi vpisa se kandidate izbere na podlagi razvrstitve z uporabo točk iz zaključnih ocen obveznih predmetov v 7., 8. in 9. razredu. Kandidat lahko dobi največ 175 točk. Če se na spodnji meji v prvem oziroma drugem krogu izbirnega postopka razvrsti več kandidatov z enakim številom točk, se izbor med njimi opravi na podlagi točk, doseženih na nacionalnih preizkusih znanja iz slovenščine (oziroma madžarščine ali italijanščine kot materinega jezika) in matematike.

Kandidat s posebnimi potrebami lahko dosega najmanj 90 odstotkov točk spodnje meje prvega ali drugega kroga izbirnega postopka, če izpolnjuje vpisne pogoje in na šolo predloži veljavno odločbo o usmeritvi v ta izobraževalni program, najkasneje dan pred začetkom izbirnega postopka (torej vključno do 15. junija 2022).

Dopisu je priložen pdfObrazec za zapis ocen. Izpolnjenega potrebujemo do začetka izbirnega postopka, zato vas prosimo, da ga najkasneje do srede, 15. 6. 2022, do 18.00, pošljete na elektronski naslov Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. (slikanega ali skeniranega). Tiste, katerih seštevek ocen se ne bo ujemal z našimi podatki, bomo poklicali in vam dali nadaljnja navodila.

Prvi krog izbirnega postopka

V četrtek, 16. 6. 2022, bomo do 13. ure na spletni strani (pod zavihkom Vpis) objavili okvirno spodnjo mejo za vpis v 1. krogu. Učenci, ki bodo dosegli enako ali večje število točk od spodnje meje, bodo po redni pošti prejeli vpisno dokumentacijo. Potrebno vpisno dokumentacijo in navodila bomo objavili tudi na spletni strani. Isti dan bomo objavili tudi razpored vpisa, torej informacijo, kdaj in kam se lahko pridete vpisat. Vpis bo predvidoma potekal v ponedeljek, 20. 6. 2022, in torek, 21. 6. 2022, v dopoldanskem času.

Drugi krog izbirnega postopka

Učenci, ki bodo dosegli nižje število točk od spodnje meje, ne bodo sprejeti na naš program in bodo tako kandidirali v 2. krogu izbirnega postopka. Z nadaljnjim postopkom in prostimi vpisnimi mesti vas bomo seznanili prek ZOOM-a v petek, 17. 6. 2022. Povezavo in uro srečanja bomo objavili na spletni strani šole. Po redni pošti boste prejeli poseben obrazec za razvrščanje šol, na katerega boste po prednostnem vrstnem redu navedli do 10 šol oziroma programov, za katere boste kandidirali. Izpolnjen in podpisan obrazec za razvrščanje (poleg podpisa učenca mora biti tudi podpis staršev ali skrbnikov) boste najkasneje do četrtka, 23. 6. 2022, do 15. ure, poslali na elektronski naslov Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. (slikanega ali skeniranega). Obrazec za izbor šol in seznam šol bomo objavili tudi na spletni strani.

V četrtek, 30. 6. 2022 po 15. uri bomo na šolski spletni strani objavili rezultate 2. kroga izbirnega postopka. Vsi učenci, ki boste sodelovali v 2. krogu izbirnega postoka, boste o rezultatu in nadaljnjih postopkih obveščeni po e-pošti.

Za dodatne informacije lahko pišete na e-naslov svetovalne službe: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. ali pokličete na telefonsko številko 01 54 74 108. Prosimo vas tudi, da spremljate informacije v zvezi z vpisom na spletni strani šole.

 

loader

Gimnazija Moste

Gimnazija Moste
Zaloška 49, 1000 Ljubljana
Tajništvo: 01 547 41 00
Zbornica: 01 547 41 13

Fax: 01 547 41 11
Davčna št.: 79887520
Matična št.: 5084138
www.gimoste.si

 

Piškotki

Za pravilno delovanje in namene izboljševanja spletne strani uporabljamo na njej piškotke. Več o piškotkih, ki jih uporabljamo na spletni strani si lahko preberete na naslovu: http://www.gimoste.si/gim/piskotki.

Več o piškotkih na strani

EU Direktiva o piškotkih

Zavrnili ste uporabo piškotkov na tej spletni strani. Svojo odločitev lahko spremenite.

Sprejeli ste uporabo piškotkov na tej spletni strani. Svojo odločitev lahko spremenite.

sosC cbeduroam berasmusPlus bZS bMednarodno priznanje za mlade Podvig cb european social found INP bSIO1 b gmsportnikLogotip Arnes MIZS ESRR