Drage bodoče dijakinje, dragi bodoči dijaki!

Obveščamo vas, da bomo v novem šolskem letu 2023/2024 razpisali pet oddelkov prvih letnikov gimnazijskega programa in en oddelek maturitetnega tečaja.

Prijavnico za vpis v 1. letnik gimnazije je potrebno oddati najkasneje do 3. aprila 2023. Po končanem prijavnem roku bo Ministrstvo za šolstvo in šport najkasneje do 7. aprila 2023 na svojih spletnih straneh objavilo informacijo o številu prijav za vpis.

Število prostih mest bomo sproti objavljali tudi na naši spletni strani šole. V roku prijavljeni učenci in dijaki bodo lahko svojo prijavo prenesli do 24. aprila 2023. Po tem roku prijav ne bo mogoče prenašati brez upravičenih razlogov, dokler postopek za vpis ne bo končan, to je do 30. junija 2023.

Kandidati, ki se nameravajo vpisati v maturitetni tečaj se prijavijo s posebno prijavnico za vpis v program maturitetnega tečaja (MŠŠ-PVMT/08), ki je na voljo na spletnih straneh Ministrstva za šolstvo in šport ali na naših spletni strani. Vsak kandidat odda samo eno izpolnjeno prijavnico, ki jo posreduje šoli do 5. septembra 2023.

Za dodatne informacije se lahko obrnete na e-naslov šolske svetovalne službe: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. ali Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. , telefon: 01 5474 108.

KOLEDAR VPISA ZA 1. LETNIK
 
 Sprejemanje prijav za vpis v šolsko leto 2023/24.
 
do 3. 4.
 
 Javna objava številčnega stanja prijav za vpis na MIZŠ.
 
7. 4.
 
Javna objava sprememb obsega vpisa in stanja prijav za vpis v SŠ.
 
sproti
 
Morebitni prenosi prijav za vpis.
 
do 24. 4.

Vpis oziroma izvedba 1. kroga izbirnega postopka.

od 16. 6. do 21. 6.

Objava rezultatov prvega kroga izbirnega postopka.

21. 6. 

Prijava v 2. krogu izbirnega postopka.

do 23. 6. 

Objava rezultatov 2. kroga izbirnega postopka.

29. 6.
 Vpis oziroma izvedba 2. kroga izbirnega postopka.

30. 6.

 

 

KOLEDAR VPISA V MATURITETNI TEČAJ
 
 Sprejemanje prijav za vpis v šolsko leto 2023/24.
 
do 5. 9.
 
 Javna objava številčnega stanja prijav za vpis na MIZŠ.
 
8. 9.
 
Javna objava sprememb obsega vpisa in stanja prijav za vpis v SŠ.
 
sproti
 
Pisno obveščanje prijavljenih kandidatov o omejitvi vpisa.
 
do 20. 9.

Vpis v maturitetni tečaj.

od 26. 9. do 28. 9.

Objava stanja vpisanih na spletnih straneh MIZŠ.

29. 9. 

 

Vloga za prepis

Kandidat odda pdfVloga za prepis na e-naslov šolske svetovalne službe: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. ali Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate..

Pogoji za prepis

  • Prepis je mogoč, če so v posameznih letnikih oz. oddelkih razpoložljiva mesta.
  • Če se kandidat želi prepisati v obdobju zaključka 1. ocenjevalne konference, mora imeti vse predmete zaključene s pozitivno oceno. 

Kriterij za prepis

  • Če je kandidatov za prepis več kot je razpoložljivih mest, se kot kriterij za prepis upošteva seštevek ocen 7., 8. in 9. razreda osnovne šole. Če sta dva ali več kandidatov z enakim seštevkom točk zadnjega triletja osnovne šole, se upošteva tudi rezultat na nacionalnem preizkusu znanja.

Obveščanje kandidatov, ki so oddali vlogo za prepis 

Ob oddaji Vloge za prepis kandidata obvestimo o uvrstitvi na čakalni seznam ter o morebitnih predmetnih in/ali dopolnilnih izpitih.

Če se izobraževalni program kandidata razlikuje od predmetnika na Gimnaziji Moste, mora kandidat ob pogoju, da je sprejet, v določenem roku opraviti manjkajoče predmete s predmetnimi ali dopolnilnimi izpiti. Pogojno vpisani dijaki bodo ob vpisu prejeli sklep o prestopu, v katerem bo ta rok določen. V sklepu bodo navedeni tudi vsi predmeti, ki jih bodo morali opraviti. 

Obdobja, v katerih šola odloča o prepisu kandidatov

O prepisu šola odloča v štirih obdobjih šolskega leta:

 

  • Ob zaključku prve ocenjevalne konference: to pomeni, da mora kandidat izpolnjevati pogoja za prepis (razpoložljivost mest in pozitivno zaključene ocene iz 1. ocenjevalne konference) najkasneje do srede 11. 1. 2023.Ob morebitnem upoštevanju kriterija za prepis (seštevek točk 7., 8., 9. razred), se sprejeti kandidat prepiše najkasneje do petka, 13. 1. 2023, ko tudi dobi odgovor na Vlogo za prepis.

 

  • Ob zaključku druge ocenjevalne konference: to pomeni, da mora kandidat izpolnjevati pogoj za prepis(razpoložljivost mest) najkasneje do nedelje, 2. 7. 2023. Ob morebitnem upoštevanju kriterija za prepis (seštevek točk 7., 8., 9. razred), se sprejeti kandidat prepiše najkasneje do četrtka, 6. 7. 2023, ko tudi dobi odgovor na Vlogo za prepis.

 

  • Ob zaključku šolskega leta: to pomeni, da mora kandidat izpolnjevati pogoj za prepis(razpoložljivost mest) najkasneje do četrtka24. 8. 2023.Ob morebitnem upoštevanju kriterija za prepis (seštevek točk 7., 8., 9. razred), se sprejeti kandidat prepiše najkasneje do četrtka, 31. 8. 2023, ko tudi dobi odgovor na Vlogo za prepis.

 

  • Na začetku novega šolskega leta: to pomeni, da mora kandidat izpolnjevati pogoj za prepis (razpoložljivost mest) najkasneje do torka, 12. 9. 2023. Ob morebitnem upoštevanju kriterija za prepis (seštevek točk 7., 8., 9. razred), se sprejeti kandidat prepiše najkasneje do četrtka, 14. 9. 2023, ko tudi dobi odgovor na Vlogo za prepis.

 

Prepis je mogoč le na podlagi izpisa iz matične šole, zato mora kandidat ob vpisu prinesti Izpisnico iz CEUVIZ-a, ki jo dobi na šoli, iz katere se izpisuje.

Gimnazija Moste

Gimnazija Moste
Zaloška 49, 1000 Ljubljana
Tajništvo: 01 547 41 00
Zbornica: 01 547 41 13

Fax: 01 547 41 11
Davčna št.: 79887520
Matična št.: 5084138
www.gimoste.si

Instagram 

 

Piškotki

Za pravilno delovanje in namene izboljševanja spletne strani uporabljamo na njej piškotke. Več o piškotkih, ki jih uporabljamo na spletni strani si lahko preberete na naslovu: http://www.gimoste.si/gim/piskotki.

Več o piškotkih na strani

EU Direktiva o piškotkih

Zavrnili ste uporabo piškotkov na tej spletni strani. Svojo odločitev lahko spremenite.

Sprejeli ste uporabo piškotkov na tej spletni strani. Svojo odločitev lahko spremenite.

sosC cbeduroam berasmusPlus bZS bMednarodno priznanje za mlade Podvig cb european social found INP bSIO1 b gmsportnikLogotip Arnes MIZS ESRR